Termékek

Nedvességmérő – IR-3000

SKU: ir3000

Gyors és egyszerű nedvességmérés

  • Ipari gyártósorokba és laboratóriumokba ajánlott
  • Roncsolásmentes, kontakt nélküli folyamatos mérések
  • Egyszeri kalibrálást igényel, a vevői igényeknek megfelelően
  • Széles körű alkalmazás: fa, beton, műanyag, takarmány, dohány stb. nedvességének mérése

Magyar nyelvű brosúra

Kérjen árajánlatot

MoisTech’s On-line IR-3000 Nedvességmérő

A MoistTech Corp. a nedvességmérés és ellenőrzés terület régóta elismert, piacvezető vállalata. A modern NIR (Near Infrared, Közeli Infravörös) technológia felhasználásával a felhasználó pontos, valós idejű mérésekkel biztosíthatja termékei megfelelő minőségét. Az IR­-3000 sorozat készülékei a nedvességmérő műszerek zászlóvivői, amelyek gyakorlatilag bármilyen termék és nyersanyag azonnali, kontakt nélküli, on-line nedvességmérésére képesek. Az IR-3000 felülmúlhatatlan a teljesítményt, a stabilitást, a megbízhatóságot, a karbantarthatóságát, valamint a használati költségeket tekintve.

Az IR-3000 működése független az anyag fizikai méreteitől vagy színváltozásától, miközben folyamatos mérés mellett, másodpercenként több ezer mérési pontot vesz fel.

Az üzemben a vevő pontos alkalmazása alapján a műszert elegendő egyszer kalibrálni, megfelelő beállítások mellett gyakorlatilag karbantartás sem szükséges, ami lehetővé teszi a könnyű használatot. Az optikai kialakításnak köszönhetően pedig az operátorok szükség esetén azonnal be tudnak avatkozni a folyamatokba, a valós idejű mérések alapján.

A valós idejű folyamatszabályozás tehát lehetővé teszi a gyártó számára, hogy a gyártósor leállítása nélkül azonnal módosítsa a gyártási paramétereket, valamint növelje a termelékenységet és az energiamegtakarítás mértékét, mindezt kevesebb anyagveszteség mellett.

Az IR-3000 a legkorszerűbb alkatrész elemekből épül fel, amelyek lehetővé teszik a telepítést több helyen is, emellett intelligens szoftverrel rendelkezik, mely a mérési számítások során a kis hézagokat, inert anyagokat, idegen tárgyakat, futószalagot vagy szállítócsigákat nem veszi figyelembe, ezáltal a műszer legpontosabb nedvességmérést biztosítja.

IR-3000 Telepítési helyek

Alkalmazásától függően az IR-3000 számos helyen beépíthető a gyártósorba:

– Szállítócsigák és szalagok

– Lejtős csúszdák

– Tárolódobozok

– Fluidágyas szárítók

Az alap és/vagy az állvány opció hozzáadása azonnali off-line vagy at-line mérést biztosít on-line működési körülmények között.

IR-3000 Kommunikáció

A szenzorral való kommunikáció a következőképpeken valósulhat meg:

– Laptop / PC

– PC-alapú érintőképernyős kezelőfelület

– Plant Wide Network RS232/422/485

– Ethernet TCP/IP

IR-3000 Alkalmazások

A MoistTech világszerte híres a kivételesen pontos, NIR mérésen alapú nedvességmérőiről és a hozzájuk tartozó szoftverről. Az IR-3000 on-line nedvességmérő és szoftver gyakorlatilag bármilyen termékhez, vagy nyersanyaghoz konfigurálható és kalibrálható.

Az IR-3000 nem csak a nedvesség, hanem további jellemzők mérésére és ellenőrzésére is alkalmas, mint például: bevonatok vastagsága, gyanta-, olaj-, fehérje-, zsír-, nikotin-, cukor- és ízesítőtartalom, műanyag fóliavastagság, és egyéb alkotóelemek mérésére is.

Az on-line nedvességmérő készüléket lehetséges önálló egységként, vagy több készülékes konfigurációban is telepíteni. Néhány alkalmazási példa:

– Ragasztóanyagok

– Állat eledelek

– Vegyszerek

– Bevonatok vastagsága

– Élelmiszerek

– Fa termékek

– Ásványok és kőzetek

– Papír

– Gyógyszerek

– Műanyagok

– Megújuló energia

– Snackek

– Textilek

– Dohány

– Egyéb termékek