Termékek

Micromeritics ICCS

SKU: microactivity-1

Átfogó katalizátorjellemzés
A Micromeritics in-situ Katalizátorjellemző Rendszer (ICCS) egy fejlett berendezés, mely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy pontosan ellenőrzött, folyamat-reprezentatív körülmények között tanulmányozza a reakciónak a kritikus paraméterekre gyakorolt hatását, például az aktív férőhelyek számát.

Egy önálló kiegészítőegység, amelyet bármilyen dinamikus reaktorrendszer, például a MicroActivitySystem kiegészítésére terveztek, az ICCS két új képességgel is rendelkezik: hőmérséklet-programozott reakciók (TPx) és pulzáló kemiszorpció vizsgálata.

Ezeket a régóta jól ismert vizsgálatokat mostantól végre lehet hajtani egy új katalizátoron, majd megismételni ugyanazon használt katalizátoron anélkül, hogy a mintát eltávolítanánk a reaktorból.
Ez lehetővé teszi a katalizátor részletes összehasonlítását, nevezetesen az aktív férőhelyek számát használat előtt és után. A felhasználók számára előnyös, ha mind a hőmérséklet-programozott reakciók, mind a pulzáló kemiszorpció vizsgálatok eredményeit begyűjtik ugyanazon mintára vonatkozóan.
A vizsgálatok in-situ elvégzése gyakorlatilag kiküszöböli a légköri gázok és nedvesség okozta szennyeződés lehetőségét, ami károsíthatja az aktív katalizátort és veszélyeztetheti az adatok integritását.

Az ICCS a következőket tartalmazza:
– Rendkívül érzékeny, precíziós hővezetési detektor (TCD) a reaktorba belépő és onnan kilépő gázok koncentráció változásainak figyelemmel kísérésére
– Belső hidegcsapda Peltier rendszerrel a hőmérséklet pontos szabályozásához -20 és 65 °C között a kondenzálódó folyadékok (pl. az oxidok redukciója során keletkező víz) eltávolításához
– Két tömegáram-szabályozó a pontos gázszabályozáshoz (a nyomásszabályozás a reaktorrendszeren keresztül történik)
– Interaktív jelentési és vezérlőrendszer sokoldalú és intuitív grafikus felhasználói felülettel a parancssorok egyszerűsítése, a kísérleti tervezés és az eredmények elemzése érdekében

Lehetséges:
– A minták biztonságos, hatékony és átfogó jellemzése folyamat-reprezentatív körülmények között, legfeljebb 20 bar nyomásig.
– Többféle vizsgálat futtatása, ideértve a pulzáló kemiszorpciót, a hőmérséklet-programozott redukciót (TPR), deszorpciót (TPD), oxidációt (TPO), és fiziszorpciót (opcionális).
– Ugyanazon katalizátorminta többszörös jellemzése a reakció, vagy regeneráció elvégzése után, a reakciós-, deaktivációs-, vagy regenerációs mechanizmusok vizsgálata céljából.

Angol nyelvű brossúra:

PDF LETÖLTÉSE