Termékek

Fajlagos felületmérő – Gemini VII 2390

SKU: gemini

Gyors és pontos fajlagos felületmérés

  • A Gemini egyedi adaptív sebességű gázadagolási algoritmust alkalmaz, és a statikus volumetria speciális esete
  • A Gemini egyedülálló és innovatív kialakításának köszönhetően nemcsak megbízható és pontos eszköz, de könnyen kezelhető operációs rendszert is kínál intuitív jelentéskészítéssel
  • Gyors, precíz felületmérés, termikus diffúziós zavarok nélkül
  • Képes kis fajlagos felületű minták N2 gázzal történő mérésére
  • Szabadtérfogat hibahatásainak korrekciója
  • Három különböző modell az igényeknek megfelelően (Gemini VII 2390a, Gemini VII 2390p, Gemini VII 2390t)

Magyar nyelvű brosúra   Angol nyelvű brosúra

Kérjen árajánlatot

Micromeritics Gemini VII 2390

A Gemini VII 2390 fajlagos felületmérő készülékek gyors, pontos mérésekkel reprodukálható fajlagos felület és porozitás eredményeket biztosítanak. Alacsony áruk, valamint gyors és egyszerű használatuknak köszönhetően a Gemini VII 2390 készülékeket világszerte számos laboratóriumban alkalmazzák, mint a kutatási és minőségellenőrzési folyamatok alapvető eszközét.

Jellemzők és előnyök:

A Gemini egyedülálló és innovatív kialakításának köszönhetően nemcsak megbízható és pontos eszköz, de könnyen kezelhető operációs rendszert is kínál intuitív jelentéskészítéssel.

Innováció: A Gemini egyedi adaptív sebességű gázadagolási algoritmust alkalmaz, és a statikus volumetria speciális esete. A sebességet és érzékenységet tekintve felülmúl más statikus volumetrikus készülékeket.

Pontosság: A Micromeritics kidolgozta az úgynevezett egyensúlyi cső kialakítást (balance tube design), mely kiküszöböli a termikus gradiens, vagy a kezdeti pontatlan szabadtérfogat mérések okozta szabadtérfogati hibákat. A Gemini lehetővé teszi a kripton gáz használata nélküli kis fajlagos felületű méréseket is, valamint egy szervo szelep alkalmazásával pontosan szabályozza a mintacsőbe áramló gáz mennyiségét anélkül, hogy a nyomás túllépné a kívánt cél értéket.

Gyorsabb eredmények: A minta szabályozza a gázadagolás sebességét, ezáltal felgyorsítva az analízis gáz szállítását. Ennek eredményeként a felületmérő készülékkel történő mérés olyan gyors, amennyire a fiziszorpció folyamata azt lehetővé teszi. Oktató videók állnak rendelkezésre a készülék működésével kapcsolatban, ezáltal csökkentve az új felhasználók betanítási idejét. Egyszerűen követhető telepítési videók és rendszerellenőrzési tesztek biztosítják az optimális teljesítményt és megbízhatóságot.

Rugalmasság: A szoftvervezérlés három lehetősége:

  1. A beágyazott szoftverrel a működés lehetséges külső PC nélkül kezelőn (keypad) keresztül
  2. Külső számítógéppel (PC), Windows 7 vagy újabb operációs rendszerrel
  3. Gemini VII Confirm 21 CFR Part 11 opció szabályozott gyógyszeripari alkalmazásokhoz
Három modell:

Gemini 2390a: A Gemini VII 2390a modell ideális az egypontos és többpontos BET, illetve a Langmuir módszerekkel történő gyors és pontos fajlagos felület meghatározására. Ezenkívül standard módszereket biztosít a teljes mikropórustérfogat meghatározására (t-plot módszere). E modell képes a korom megfelelő szabvány szerinti statisztikai vastagságú felületének (STSA) meghatározására (Lásd: ASTM D 6556, ISO / DIS 18852.2, vagy ISO / CD 4652-2 / 3.).
Geminin 2390p: A Gemini VII 2390p modell további pontosságot biztosít egy telítési nyomás (P0) cső hozzáadásával, amely lehetővé teszi a rendszer számára, hogy egy nyomástávadó segítségével az elemzés során folyamatosan mérje az adszorptívum telítési nyomását. Ez a kialakítás lehetővé teszi az adszorpciós izoterma gyors mérését a telítési nyomáshoz közeli relatív nyomás értékeknél, valamint a pórusméret-eloszlás meghatározását.
Gemini 2390t: A Gemini VII 2390t modell rendelkezik a 2390p modell összes tulajdonságával, továbbá egy nagyobb dewar edénnyel és hosszabb mintacsövekkel a hosszabb mérések érdekében. Ez további lehetőséget nyújt a teljes adszorpciós-deszorpciós izoterma felvételére és a pórusméret-eloszlás mérésére a BJH vagy DH modellek segítségével akár 1000 mérési adatpont felhasználásával.

A Gemini készülékekhez rendelkezésre áll:

21 CFR Part 11 szoftver opció és

IQ/OQ validálási protokollok (opcionálisak)

A fajlagos felület pontos számításához szükséges egy +/- 0,001 g pontosságú analitikai mérleg is!