Termékek

Higany poroziméter – AutoPore V

SKU: autoporev

Micromeritics AutoPore V
Higany Poroziméter

Az AutoPore V higany poroziméter porok és szilárd anyagok vizsgálatára alkalmas műszer, mellyel a következő fizikai jellemzők gyors és pontos mérése lehetséges: pórusméret (átlag és medián), pórusméret-eloszlás, porozitás, teljes pórustérfogat, teljes pórusfelület, pórus geometria, sűrűség (valódi, burok, vagy látszólagos). A higany porozimetria a mezo- és makropórusok mérésére alkalmas módszer. Az AutoPore V a pórusokba történő higany benyomással határozza meg a fenti jellemzőket. A csúcsteljesítményű készüléket hatékony adatfeldolgozás és bővített riport opciók, flexibilis és szabályozható vákuum rendszer jellemzi. Magas nyomást, alacsony zajt generáló rendszer.

Az üzembiztos működéshez: AutoPore V Safety

Triple Fail Safe 1 – Penetrométer biztonsági kupakkal:
Kezelői hiba esetén, a készülék megakadályozza a penetrométer, próba rúd akaratlanul történő portból való eltávolítását.

Triple Fail Safe 2 – Interlock a zárókupakon:
Ellenőrzi, hogy a kapacitív érzékelő az „alacsony nyomású” ponton van-e csatlakoztatva. Automatikusan felfüggeszti a működést és lehetővé teszi a felhasználó számára, annak ellenőrzését, hogy a penetrométer a mérést futtató portba van-e behelyezve.

Triple Fail Safe 3 – Rendszernyomás leeresztő szelep a nyomásportokon:
A zárókupakon elhelyezett Interlock automatikusan megnyitja a rendszernyomást csökkentő szelepet, amennyiben a nyomás értéke meghaladja a környezeti nyomást és hibás működést észlel.

Higanygyűjtő tálcák:

A penetrométerek hibás üzemeltetése, vagy tömítésék sérülése esetén a penetrométer eltörhet, így a higany kifolyhat a környezetbe. Ennek megakadályozása érdekében higanygyűjtő tálcák állnak rendelkezésre a higany biztonságos begyűjtéséhez, annak későbbi ártalmatlanításához.

Továbbfejlesztett higanytölcsér kialakítás:
A rögzített csavaros kupak és tölcsérformájú nyílás kiküszöböli a higany szennyeződését és a higany kicseppenését a szeparált betöltő tölcsérnek köszönhetően, megelőzi a kilazulást és a higanygőz kiáramlását.

Higanygőz érzékelő egység:
Kézi eszköz, a lokalizált higanygőz ellenőrzésére, hogy a biztonsági érték alatt maradjon a koncentráció. Hordozható készülék. Lehetővé teszi a műszeren elhelyezkedő kimeneti pontokon és a laborhelység bármely pontján való ellenőrzést.

Higanygőz felfogó szűrő:
A vákuumpumpához csatolva, ez a szűrő megakadályozza a higanygőz környezetbe jutását. Ez biztonságosabb megoldást nyújt az általában használt hidegcsapdás dewar edényekhez képest, különösen, ha a folyamatosan párolgó kriogén folyadékszintnek nincs megfelelő utánpótlása, karbantartása.

Higany hőmérséklet-érzékelő:
Lehetővé teszi egy adott hőmérséklet határ beállítását a szoftveren keresztül, majd figyelmeztető üzenetet küld, amennyiben a hőmérséklet meghaladja a beállított értéket.

Jellemzők:

Méréstartomány: 0.003-1100* µm
Számított kezdeti töltési nyomás: 0.2 psia (0.00128MPa)
A készülékek vagy 2 alacsony és 1 magas nyomású porttal vagy 4 alacsony és 2 magas nyomású porttal rendelkeznek a teljesítmény növelése céljából.
Ugyanolyan finoman szabályozott lépésenkénti nyomásérték növelés 0.05 psia értéken, mint 02-50 psia nyomásértékek közt. Lehetővé teszi részletesebb adatok begyűjtését a makro pórus régióból.
Behatolási és kihúzási értékek nagy-felbontású (sub-microliter) méréssel való vizsgálata rendkívüli pontosságú. Lehetővé teszi a szigorúbb mintaleírás megadását, javítja a vizsgálati folyamatot. Ezáltal magas színvonalú vizsgálati adatokat kap a felhasználó.
Működik szkennelési és idő- vagy sebesség-behatolási egyensúlyozott módban.
Hatékony adatfeldolgozó csomag kiegészítve az áteresztő képesség, görbeség, összenyomhatóság, pórus nyílás mértéke, fraktál dimenzió, Mayer-Stow szemcse méret eloszlás számítással.
Valós idejű diagnosztika, lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy még bekövetkezése előtt tudomást szerezzen egy a mérés eredményre kritikus kihatással bíró eseményről.
Nagyon sok megoldást gyűjt össze, több mint 0,1 µL higany be- és kiszorított tömeg.
Zárt higany rendszer – csekély higany felhasználással.

Előnyök:

A továbbfejlesztett biztonsági funkciók csökkentik a higany kifröccsenésének kockázatát, a felhasználó védelme érdekében.
Négy-négy darab alacsony és magas nyomású port-tal van szerelve, így növelve a minta mennyiséget.
Létezik 33,000 psia és 60,000 psia nyomásra képes változat.
Magas nyomás mellett alacsony zajt generáló rendszer.
Scan mód teszi lehetővé a nyomás folytonos növelését az egyensúlyi állapot gyors megközelítéséhez, így biztosítva a gyorsabb vizsgálatot.
A pontosabb mérési eredmények elérése érdekében a felhasználónak lehetősége van az alapvonal automatikus, differenciális vagy manuális korrekciójára is. Ezzel a nagy nyomás okozta termikus és kompresszibilitási hatások korrigálhatók.
Különböző módok állnak rendelkezésre a nyomás növelésére, így a felhasználónak lehetősége van kiválasztani céljainak megfelelően a scan módot (gyors mérés), vagy az egyensúlyi módot (lassabb, részletesebb mérés) a még pontosabb eredmények érdekében.
A higany hőmérséklet-érzékelő automatikusan kiszámolja a higany sűrűségét, így könnyítve meg a penetrométer kalibrációját.
A MicroActive szoftver lehetővé teszi az adatok interaktív módon történő kezelését, egyéni riportok készítését és a vizsgálati eredmények gyors elérését. Ezenkívül a szoftver lehetőséget nyújt a gázadszorpciós izotermákból kapott pórusméret-eloszlás görbék importálására is, összevetve a higany porozimetria által kapott mérési eredményekkel. Így egyetlen riportban összegezhetjük eredményeinket a teljes pórusméret-tartományra (mikro, mezo, makro) nézve. Lehetőség van továbbá a mérési beállítások módosítására a mérések elvégzése után is, így nincs szükség a mérések újraindítására a hibásan megadott kezdeti paraméterek miatt.
Lehetséges a nagy nyomás miatt bekövetkező minta deformáció korrekciója.

Opcionális tartozékok:

Higany QuicVac: Költséghatékony módszer a kifröccsenő higany tárolására.

Penetrométer állvány: Biztonságos módszer a penetrométerek tárolására, szállítására. Elkerülhetővé teszi a penetrométerek törését, felesleges cseréjét.

Angol nyelvű brossúra:

PDF LETÖLTÉSE