Termékek

AutoPore V

SKU: autoporev

AutoPore V
Higany Poroziméter

(Gyártó: MicroMeritics USA)

Az AutoPore V higany poroziméter porok és szilárd anyagok vizsgálatához használt műszer, amely ezen anyagok fizikai tulajdonságait határozza meg. Mint például a pórusméret eloszlás, teljes pórus térfogat, pórus átmérő, sűrűség (tömeg és felépítés), folyadék vezetőképesség és mechanikai tulajdonságok. Az AutoPore V a pórusokba történő higany benyomással meghatározza a teljes pórus térfogatot, a pórusméret eloszlását, porozitás mértékét, sűrűségét, pórus geometriáját és folyadékszállítási jellemzőit. Kiegészülve hatékony adatfeldolgozó és jelentési csomagokkal, gyors nyomás meghatározási szint, flexibilis és szabályozható vákuum rendszer, magas teljesítményű magas és alacsony nyomást generáló rendszer.

Az üzembiztos működéshez: autoporev-safety

Triple Fail Safe 1 – Penetrométer biztonsági kupakkal:
Kezelői hiba esetén, a készülék megakadályozza a penetrométer, próba rúd akaratlanul történő portból való eltávolítását.

Triple Fail Safe 2 – Interlock a zárókupakon:
Ellenőrzi, hogy a kapacitív érzékelő az „alacsony nyomású” ponton van-e csatlakoztatva. Automatikusan felfüggeszti a működést és lehetővé teszi a felhasználó számára, annak ellenőrzését, hogy a penetrométer a mérést futtató portba van-e behelyezve.

Triple Fail Safe 3 – Rendszernyomás leeresztő szelep a nyomásportokon:
A zárókupakon elhelyezett Interlock automatikusan megnyitja a rendszernyomást csökkentő szelepet, amennyiben a nyomás értéke meghaladja a környezeti nyomást és hibás működést észlel.

Higanygyűjtő tálcák:
Biztonságos higany begyűjtés megsemmisítésre. A penetrométer tömítésének sérülése megakadályozása, törött penetrométerben fellépő működési hiba megakadályozása végett.

Továbbfejlesztett Higanytölcsér dizájn:
A rögzített csavaros kupak és tölcsérformájú nyílás kiküszöböli a higany szennyeződését és a higany kicseppenését a szeparált betöltő tölcsérnek köszönhetően, megelőzi a kilazulást és a higanygőz kiáramlását.

Higanygőz érzékelő egység:
Kézi eszköz, a biztonsági határt meghaladó lokalizált higanygőz ellenőrzésére. Hordozható készülék. Lehetővé teszi a műszeren elhelyezkedő kimeneti pontokon és a laborhelység bármely pontján való ellenőrzést.

Higanygőz felfogó szűrő:
A vákuumpumpához csatolva, ez a szűrő megakadályozza a higanygőz kiszabadulását. Ez egy biztonságosabb megoldás általában használt hidegcsapdás Dewar edényekhez képest, különösen, ha a folyamatosan párolgó kriogén szintjének nincs megfelelő karbantartása.

Higany hőmérséklet-érzékelő:
Lehetővé teszi, egy hőmérséklet határ beállítását a szoftveren keresztül, majd figyelmeztető üzenetet küld, amennyiben a hőmérséklet meghaladja a beállított mértéket.

Jellemzők:

Méréstartomány: 0.003-1100* µm
Számított kezdeti töltési nyomás: 0.2 psia (0.00128MPa)
A készülékek vagy 2 alacsony és 1 magas nyomású porttal vagy 4 alacsony és 2 magas nyomásúval rendelkeznek a teljesítmény növelése céljából.
Ugyanolyan finoman szabályozott lépésenkénti nyomásérték növelés 0.05 psia értéken, mint 02-50 psia nyomásértékek közt. Lehetővé teszi részletesebb adatok begyűjtését a makro pórus régióból.
Behatolási és kihúzási értékek nagy-felbontású (sub-microliter) méréssel való vizsgálata rendkívüli pontosságú. Lehetővé teszi a szigorúbb mintaleírás megadását, javítja a vizsgálati folyamatot. Ezáltal magas színvonalú vizsgálati adatokat kap a felhasználó.
Működik szkennelési és idő- vagy sebesség-behatolási egyensúlyozott módban.
Hatékony adatfeldolgozó csomag kiegészítve az áteresztő képesség, görbeség, összenyomhatóság, pórus nyílás mértéke, fraktál dimenzió, Mayer-Stow szemcse méret eloszlás számítással.
Valós idejű diagnosztika, lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy még bekövetkezése előtt tudomást szerezzen egy a mérés eredményre kritikus kihatással bíró eseményről.
Nagyon sok megoldást gyűjt össze, több mint 0,1 µL higany be- és kiszorított tömeg.
Zárt higany rendszer – csekély higany felhasználással.

Eőnyök:

A továbbfejlesztett biztonsági funkciók csökkentik a higany kifröccsenésének kockázatát, a felhasználó védelme érdekében.
Négy-négy darab alacsony és magas nyomású port-tal van szerelve, így növelve a minta mennyiséget.
Létezik 33,000 psia és 60,000 psia nyomásra képes változat.
Alacsony zajt és magas nyomást generáló rendszer.
A gyors-szkenn mód lehetővé teszi a megközelítőleg egyenletes nyomás növelését, így biztosítva a gyorsabb vizsgálatot.
A pontosabb mérés elérése érdekében, a felhasználónak lehetősége van az alapmérés (automatikus, differenciális vagy manuális) korrekciójára. Korrigálható a nagy nyomás miatt bekövetkező hőhatással ami miatt összenyomhatóbbá válna a minta.
A választható nyomás felfuttatási módszereknek köszönhetően, a felhasználónak lehetősége van kiválasztani a „high-speed”, „on-demand”, vagy akár „equilibration” (még pontosabb eredmények még nagyobb részletességgel) eredményeknek megfelelő vizsgálati módszert.
A Higany hőmérséklet-érzékelő automatikusan kiszámolja a higany sűrűségét, így könnyítve meg a penetrométer kalibrációját.
MicroActive szoftver lehetővé teszi az adatok interaktív módon való manipulálását, egyéni jelentések készítését és a vizsgálati eredmények gyors elérését.
Nagy nyomás alatt bekövetkező minta deformáció kompenzálása.

Opcionális tartozékok:

Higany QuicVac: Költséghatékony módszer a kifröccsenő higany tárolására.

Penetrométer állvány: Biztonságos módszer a penetrométerek tárolására, szállítására. Elkerülhetővé teszi a penetrométerek törését, felesleges cseréjét.

Angol nyelvű brossúra:

PDF LETÖLTÉSE