El tudna képzelni egy gyors, precíz nedvességmérőt, valós idejű adatokkal? Dőljön, hátra! Jó helyen jár.

Ön is találkozik az alábbi problémákkal?

Lassú nedvességmérés

Gyors, precíz, nedvességmérő műszert keres gyártósorára, vagy laboratóriumába?

Körülményes adatgyűjtés

Folyamatos, nem destruktív nedvességmérésre, valós idejű adatokra van szüksége?

Gyártási nehézségek

Gyártási nehézségekkel küzd a nem megfelelő nedvességtartalom miatt?

Legfőbb termékelőnyök

Egyszeri, gyártó által történő kalibrálás

Pontos, reprodukálható nedvesség adatok

Mért adatok azonnali megjelenése, amelyek PLC-hez kapcsolhatók

Kis energiaigény

Nem igényel karbantartást

Szárító berendezések optimalizálása és hatékonyság növelése

Termelékenység, termékminőség javítása

Selejtarány csökkentése

Alkalmazási lehetőségek

Az ásványi anyagok feldolgozása során a nedvesség mérése elengedhetetlen egészen a bányászattól a végtermék kialakításáig. A folyamatos on-line NIR nedvességvizsgálattal a feldolgozók valós időben követhetik nyomon a nedvességtartalmat és pontosan optimalizálhatják szárító berendezéseiket.

A fa nedvességének szabályozása kiemelten fontos annak feldolgozása során. A MoistTech a legfejlettebb nedvességmérő műszereket kínálja a piacon a különböző faipari termékek nedvességének érintésmentes mérésére: furnérok, fűrészpor, farost alapú elemek, faforgács stb.

A papírtermékek, például az újságpapír, a szövetpapír és a hullámpapír pontos nedvességtartalmának ismerete a feldolgozási műveletekben, azok előállítása során kritikus fontosságú.

Az élelmiszer termékekben (pl. tészta, keksz, sütemény) lévő víz mennyisége hatással lehet annak ízére, megjelenésére, állagára, stabilitására és eltarthatósági idejére. A végtermék nedvességtartalmának vizsgálata biztosítja a gyártók számára, hogy a legjobb állagú és legmagasabb minőségű terméket készítsék.

A szárítási folyamat a dohányfeldolgozás legérzékenyebb területe, ahol a bemenő nyersanyag mennyisége, hőmérséklete és nedvessége is változó. A MoistTech 828 dohány nedvességmérő lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy ezt a folyamatot tizedszázalékos pontossággal nyomon kövesse és ellenőrizze.

A nedvesség mérésére bármely vegyipari folyamat nyomon követése során szükség lehet. A MoistTech nedvességmérők alkalmazhatók például bauxit, mészkő feldolgozásánál, továbbá cellulóz, cement, PVC por és egyéb anyagok gyártása során is.

A gyógyszergyártás szigorú minőségi követelményeinek való megfelelés során a gyógyszertermékek nedvességszabályozása az egyik legfontosabb minőségügyi intézkedés, amellyel a gyógyszervállalatok teljesíteni tudják kötelezettségeiket.

A takarmányok és állateledelek stabil, állandó nedvességtartalma biztosítja, hogy azok megőrizzék állagukat, és a selejt mennyisége minimálisra csökkenjen. A túl nedves, vagy túl száraz nyersanyag rossz hatással lehet a végtermékek minőségére.

Miben segíti Önt a MoistTech nedvességmérő?

Roncsolás és Érintésmentes mérés

Minden molekuláris kötés meghatározott hullámhosszú fényt nyel el. A hidrogénkötések, beleértve az O-H  a C-H és az N-H kötéseket, egyaránt erősen abszorbeálnak a Közeli Infravörös spektrumban. Az adott hullámhosszon visszaverődő NIR energia mennyisége fordítottan arányos a termékben lévő abszorbeáló molekulák mennyiségével. A NIR technika roncsolásmentes, érintésmentes mérést tesz lehetővé, miközben a felhasználó pontos, valós idejű mérésekkel biztosíthatja termékei megfelelő minőségét.

Precizitás a világ élvonalából

A MoistTech Corp. a nedvességmérés és ellenőrzés terület régóta elismert, piacvezető vállalata. A MoistTech nedvességmérő műszerei számos hullámhosszú NIR sugárzást vetítenek a termékre, nagy ismétlési gyakorisággal. A visszavert fény intenzitását ezután digitálisan továbbfejlesztett érzékelőrendszerrel mérik, és másodpercenként több ezer adatpontból vesznek mintát.

Kevesebb gyártási hiba, minimális karbantartás

A műszerek működése független az anyag fizikai méreteitől vagy színváltozásától. A telepítési helyszínen a felhasználó pontos alkalmazása alapján a műszert elegendő egyszer kalibrálni, megfelelő beállítások mellett gyakorlatilag karbantartás sem szükséges, ami lehetővé teszi a könnyű használatot. Az optikai kialakításnak köszönhetően pedig az operátorok szükség esetén azonnal be tudnak avatkozni a folyamatokba, a valós idejű mérések alapján.

Alkalmazásától függően az IR-3000 számos helyen beépíthető a
gyártósorba

A szenzorral való kommunikáció a következőképpeken valósulhat meg

Vegye fel a kapcsolatot
és tudjon meg többet szakértő
kollégánktól!

Hilt Bendegúz,
mérnök értékesítő

A G&G Instruments gondoskodik a teljes folyamatról

A MoistTech NIR nedvességmérő megoldja a problémáit!

Könnyű alkalmazás

Olyan megoldást kap, ami könnyen, bonyolult beavatkozás nélkül ad precíz információt

Egyszerű információszerzés

Valós idejű információkat kap a gyártás során

Zökkenőmentes gyártás

Folyamatos, kiegyensúlyozott gyártási folyamat

A G&G Instruments elégedett ügyfelei

Pomázi István

Vezérigazgató,
DOFER Dohányfermentáló Zrt.

“A MoistTech IR-828 nedvességmérő készülékkel folyamatosan, nagy pontossággal tudjuk mérni a dohány készáru bemenő és kimenő nedvességtartalmát. A műszer segítségével gyorsan be tudunk avatkozni a feldolgozás folyamatába, így a készáru nedvességtartalmát az előírt értékek között tudjuk tartani. Köszönjük a G&G Instruments Kft. munkáját a műszer beszerzés lebonyolításában és a folyamatos szakmai támogatásukat illetően.”

Straub Péter​

Elemző mérnök, Duna-Dráva Cement Kft

“Váci üzemünkben a kohósalak nedvességét szabályozzuk, míg a Beremendi üzemünkben a beérkező RDF durva és RDF finom alternatív tüzelőanyag nedvességét ellenőrizzük a MoistTech IR-3000 nedvességmérő műszereivel. Elégedettek vagyunk mind a műszerek minőségével, pontosságával, mind a G&G Instruments Kft. által nyújtott terméktámogatással.”

Referenciák

DOFER
Dohányfermentáló Zrt.

Dohány készáru nedvességének mérése a
szolnoki üzemben.

Duna-Dráva Cementgyár Kft. (Vác, Beremend)

Kohósalak nedvesség mérése a váci üzemben, illetve beérkező RDF tüzelőanyag nedvesség mérése a beremendi üzemben.

Nitrogénművek Zrt.
(Pétfürdő)

Pétfürdőn a granuláló üzemben zajlik a félkész termék nedvességének ellenőrzése.

Bayer Hungária Kft.

A nagyigmándi vetőmagüzemben a kukorica vetőmag nedvesség mérése történik a szárítási folyamat során.

Érdeklődik a MoistTech nedvességmérő műszerek iránt?

Igény esetén termékprezentációt adunk elő a termékekről, ingyenes helyszíni kiszállással.

Értékesítés

Szerviz

Címünk

1182 Budapest, Hímesháza u. 12.

 

 

Email címünk

info@gandginstruments.hu

 

Iroda

+36 (1) 296 05 62

 

Értékesítés

+36 (30) 117 44 10

Feliratkozom a hírlevélre

© 2021 - G&G Instruments Kft. - Minden jog fenntartva!