Micromeritics Webinárium: Zeolitok és Fémorganikus keretek (MOFs) dinamikus gázadszorpciós elmélete és analízise

Csatlakozzon a Micromeritics következő webináriumához, melynek időpontja magyar idő szerint: 2022.02.23. 16:00 óra, időtartama körülbelül 1 óra.

A webináriumon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrálás az alábbi linken keresztül lehetséges:

https://event.on24.com/wcc/r/3623828/1CBBFC27D8B647BDAE43446E560FE961?partnerref=micwebsite

A webináriumon a Micromeritics szakértője, Dr. Julian Hungerford fog beszélni a zeolitok és fémorganikus vegyületek (MOFs) úgynevezett áttöréses gázadszorpciójáról (“breakthrough adsorption”), annak elméletéről és alkalmazásáról.

Áttöréses gázadszorpciónak azt a dinamikus mérési módszert hívjuk, amikor egy adszorpciós kolonna kimeneti oldalán mérjük az adszorptívum gáz koncentrációját az idő függvényében. Az áttöréses adszorpció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vizsgálják adott adszorbens közegüket, és kiszámítsák az adszorbens által dinamikus áramlás mellett adszorbeált gáz vagy gőz mennyiségét. Az áttörést a szeparáció, az adszorpció, a nyomásingadozásos adszorpció és a hőmérséklet-ingadozásos adszorpció területén alkalmazzák.

Az áttöréses adszorpció számos előnnyel rendelkezik a statikus gázadszorpciós mérésekkel szemben:

  • Lehetővé teszi az adszorpciós adatok gyűjtését a folyamat szempontjából releváns feltételek mellett.
  • Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vizsgálják az adszorpció kinetikáját, valamint megértsék, hogyan történik technológiai gázaik áramlása töltött oszlopon keresztül.
  • Az áttörés sokkal könnyebb többkomponensű elemzést tesz lehetővé, mint a statikus adszorpciós rendszerek.

 

További, a jövőben esedékes Micromeritics webináriumokról ezen a linken érdeklődhet.

A cégünk által forgalmazott Micromeritics áttöréses adszorpciós mérőműszert (breakthrough analyzer) pedig ezen a linken tekintheti meg.