gemini vii 2390GEMINI VII 2390

Porózus és poranyagok tulajdonságait (tényleges fajlagos sűrűség, fajlagos felület, porozitás: pórusátmérő, pórusátmérő eloszlás, összes pórustérfogat, szemcseméret, szemcseméret eloszlás) vizsgáló laboratóriumi műszerek. Nanoszerkezetek, mikro-, mezo- és makropórusok vizsgálata.

Gemini 2390 fajlagos felületmérő készülékek: Nitrogén (gáz) adszorpción alapuló fajlagos felület és porozitás mérő.
Mérési technika: adaptív adagolási sebességű, statikus volumetriás mérés. Nagy sebességű felület mérő és porozitásvizsgáló készülék.

 • Gemini 2390a: lehetővé teszi az egypontos és sokpontos (multipoint) BET ill. Langmuir módszer szerinti felületszámítást. A fajlagos felület kiszámításához szükséges egy +/- 0,001 g pontosságú vagy analitikai mérleg is. A teljes pórustérfogatot illetve a mikropórus térfogatot is kiszámítja az ún. t-plot módszer szerint.
 • Geminin 2390p: a fentieken túl a pórusátmérő eloszlást is kiszámítja.
 • Gemini 2390t: nagyobb dewar edénnyel rendelkezik, lehetővé téve teljes adszorpciós és deszorpciós izoterma felvételét, ezáltal többféle porozitás számítás elvégzését, pl. a BJH vagy Dollimore-Heal pórus-eloszlás számítását, 1000 adszorpciós pont felvételéig.

A Gemini készülékekhez rendelkezésre áll
✓ 21 CFR Part 11 szoftver opció és
✓ IQ/OQ validálási protokollok (opcionálisak).

Angol nyelvű brossúra:

pdf icon


tristar 3020TRISTAR 3020

A TriStar 3020 egy teljesen automatizált, háromállomásos, felület és porozitás analizáló, gáz szorpciós műszer. A rutin analízisek gyors és kiemelkedő hatékonyságúak, ugyanakkor pontosak és kiváló a mérési reprodukálhatóság. A TriStar II új tulajdonsága a Kripton Opció, amely lehetővé teszi a méréseknek nagyon kis felületen történő elvégzését.

TULAJDONSÁGOK:

 • Három egymástól független analízis egyidejűleg történő elvégzése.
 • Igen kicsi felületnagyság is mérhető, mint 0,01 m2/g, standard nitrogén rendszerrel.
 • A Kripton Opciónak köszönhetően akár 0,001 m2/g felület is mérhető.
 • 3 BET felületet körülbelül 20 perc alatt mér meg.
 • N2, Ar, CO2, és egyéb nem korrozív gázok alkalmazhatók.
 • A szabad térfogat kiszámításának széles skáláját kínálja.
 • 2 minta előkészítő eszköz választható, amelyek a minták felületét előkészítik felület vagy pórustérfogat elemzésre.
 • FlowPrep-hevítés + He gázáram, -VacPrep- hevítés + vákuum
 • A Confirm 21 CFR 11 szoftver biztosítja az FDA szerinti elektronikus aláírás és elektronikus dokumentáció (21 CFR Part 11) szabályainak betartását.
 • Az IQ és OQ szolgáltatások segítenek abban, hogy a rendszer pontossága, megbízhatósága és megfelelő teljesítménye továbbá a mérési eredmények dokumentálása biztosítva legyen.

Angol nyelvű brossúra:

pdf icon


Tristar II Plus (3030)

A Tristar II Plus egy korszerű műszer, tökéletesen használható mind minőség ellenőrzési mind kutatási környezetben. Kifejezetten olyan laboratóriumok számára ajánlott, amelyeknél elengedhetetlen a nagy teljesítmény és a nagy pontosságú mérés. A műszer fejlettebb hardver- és szoftver-jellemzők mellett tartalmazza a Tristar II (3020) összes tulajdonságát.

Főbb különbségek TriStar II 3020 TriStar II Plus 3030
Gázszállító csőrendszer Rozsdamentes acél kialakítás. Réz és cinkmentes rozsdamentes acél kialakításnak köszönhetően még ellenállóbb, és az elektropolírozott belső felület megkönnyíti a gázok áramlását. Kisebb csőtérfogat a precízebb gázadagolás érdekében.
Szoftver tulajdonságai Egyszerű TriStar adatelemző szoftver. Bővített MicroActive adatelemző szoftver, akár 4 műszert is képes kezelni egyidejűleg és tartalmazza a duális nem lineáris sűrűségfüggvény elmélet (NLDFT) modelljét, amellyel kombinálhatók a CO2 mikropórus eloszlás és N2 mezopórus eloszlás eredményei.
Mérő dewar edény 700 ml; elpárolgás körülbelül 20 óra Nagyobb vákuumtérrel szerelt dewar edény; hosszabb mérési idő, az elpárolgás körülbelül 40 óra.

JELLEMZŐI:
– Három analizáló port képes egyszerre, egymástól független szimultán analízist folytatni. 3 BET felületet körülbelül 20 perc alatt mér meg. A teljesítmény növelése érdekében egyszerre 4 darab Tristar II Plus működtethető egy számítógépen.
– P0 port, dedikált nyomás távadó, amely lehetővé teszi a telítési nyomás (P0) folyamatos ellenőrzését.
– Korrózióálló, nagy pontosságú gázkezelésre tervezett, egyedi rozsdamentes analizáló csövezet.
– Továbbfejlesztett Dewar kialakítás, több mint 40 órás folyamatos hőmérséklet-szabályozás.
– N2, Ar, CO2, és egyéb nem korrozív gázok alkalmazhatók.
– Igen kicsi felületnagyság is mérhető, mint 0,01 m2/g, standard nitrogén rendszerrel.
– A Kripton opciónak köszönhetően akár 0,001 m2/g felület is mérhető.
– Intuitív MicroActive szoftver lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy interaktív módon értékelhesse az izoterma adatokat és csökkenthesse a felületre és porozitásra vonatkozó értékek feldolgozásának idejét.
– Két izotermát (CO2 és N2) képes felhasználni az NLDFT (Non-local Density Functional Theory) módszer, vagy a Nem-lokális sűrűségfunkcionál elmélet alapján az aktív szenek mikropórus elemzésére, pórusátmérő eloszlás mérésére.

OPCIONÁLIS:
2 minta előkészítő eszköz választható, amelyek a minták felületét előkészítik (gáztalanítják) a felület vagy pórustérfogat meghatározásához:
– FlowPrep – hevítés+He gázáram,
– VacPrep – hevítés+vákuum.

A Confirm 21 CFR 11 szoftver biztosítja az FDA szerinti elektronikus aláírás és elektronikus dokumentáció (21 CFR Part 11) szabályainak betartását. Az IQ és OQ szolgáltatások segítenek, hogy a rendszer pontossága, megbízhatósága és megfelelő teljesítménye továbbá a mérési eredmények dokumentálása biztosítva legyen.


3Flex 

Fajlagos felületmérő, jellemző készülék

A 3Flex egy nagy felbontású és teljesítményű, fajlagos felületet és pórus méretet jellemző készülék.
Nagy pontosság és ismételhetőség jellemzi.

Három konfigurálható analízis port a készülék magas teljesítményének kihasználásához, standard mezopór, mikropór vagy fiziszorpció.

Mind három porton képes szimultán, egymástól független mérést végezni.

Kiegészítve kripton adszorpcióval a kis fajlagos felületű minták méréséhez és a mikropórusok vizsgálatához is alkalmas.
Fejlett interaktív szoftverrel rendelkezik, ami a felhasználó által meghatározott adatokról szolgál információval.
Fejleszthető port, mezopór – mikropórus méretek kiegészítve dedikált 10 – 0.1 torr nyomásérzékelővel.
A nagyon magas minőségről a többlépcsős konstrukció gondoskodik, kiváló minőségű mikropórus-elemzés, kiemelten kis relatív nyomású tartományban alkalmazva.
Sztenderd hevített gőz analízis. Kiterjesztett gőz felület lefedettsége opcionálisan választható.
Relatíve kis felületet igénylő berendezés.

SPECIFIKÁCIÓ:

Rendkívül kis méréshatár: 1.3 x 10-9 – 1.0 (P/P0)
3 darab mikropórus port
Saját szervós adagolás és eltávolítás kontroll. Sokkal jobb gázadagolási és kiürítési pontosság érhető el a szervo aktív vezérlésével. Gyorsítja az elemzést az adagolási túllépés csökkentésével
Nagyoló szivattyú: Egy négyfokozatú szivattyú lehetővé teszi az alacsonyabb vákuum elérést, javítja a turbószivattyú hatékonyságát, a végső vákuumot finomabb elérése céljából. (A versenytársak 2-3 fokozató elő szivattyút tudnak biztosítani.) Krypton gázos vizsgálat: A három darab mikropórus portból 2 porton képes Krypton gázos vizsgálatra (opcionálisan rendelhető mindhárom portra ez az opció)
Hőmérséklet kontroll: 45 °C, +/- 0.05 °C – 3 darab stratégiailag elhelyezett RDTs
(A műszer, a 3 darab RTDs szenzorral, teljes belső területén pontosabban felügyeli a hőmérsékletet, így javítva a jelátalakító pontosságát, ismételhetőségét.
A / D adatgyűjtés: 29 bit (effektív 25)
A nagyobb A/D nagyobb védelmet nyújt a pontosságot – korlátozó tényezők ellen, csökkenti a zajszintet. (S/N = zajszint)
Nyomás érzékelők száma: 12
Érzékelők pontossága:
1000 torr 0,12%
10 torr 0,12%
0,1 torr 0,15%

(Úgy véljük, hogy a szabadalmazott hőmérséklet-szabályozás miatt a mérőműszer pontossága jelentősen javult a gyártó előírásai szerint. A transzduktor pontosságának javítása a teljesítményvizsgálat során halad előre)

Kriogén Dewar: 3,2 L, több mint 70 órára elegendő.
Elemzés közben van lehetőség megállni és után tölteni a dewar-t, így az gyakorlatilag kimeríthetetlen.
Kriogén szabad térfogat szabályzás: Az ’Isothermal jacket’ konstrukció más megoldásokkal összehasonlítva a szabad térfogat pontosabb mérését teszi lehetővé.
Kis kialakítás:
W 57,2 cm
H 112 cm
D 61 cm
(A legkritikusabb méretek a szélesség és a mélység. A mélység fontos a kapcsolatokhoz és az elülső munkaterülethez való hozzáféréshez)

A készülék manuális kezelőfelülete és kijelzője: Lehetővé teszi a kritikus paraméterek valós idejű ellenőrzését. (valós idejű, on-line monitoring – plusz további információ az egyszerű diagnosztikákon túl, valamint egy sor eszköz napló)

Angol nyelvű brossúra:                         Magyar nyelvű brossúra:

pdf iconpdf icon